Gratis kennismaking

Broccoli soep met munt en pompoenpitten 

Keukenapparatuur
• Vijzel of mixer

Ingrediënten

•Kokosolie 1 el

•Ui 1 stuk

•Knoflook 2 teentjes

Broccoli 2 stuks

•Hand verse munt gehakt

•Groente Bouillon  1 l

•Citroensap 2 el

•Zwarte peper naar smaak

•Keltisch zeezout naar smaak

•Pompoenpitten naar smaak

•Eetlepel creme fraiche pp

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Snij de broccoli in stukjes. Wist je dat de steel voedzamer is dan de stronk? Vergeet deze er dus niet bij te doen.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui 3 minuten aan terwijl je regelmatig roert. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  3. Voeg de bleekselderij, broccoli, bouillon, peper, zout en munt toe en roer door. Breng vervolgens aan de kook. Als het kookt mag het vuur laag en laat je de soep nog 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender
  5. Voeg de crème fraiche toe en pompoenpitten toe.