Mijn favoriete dip! Ik houd van de volle romige textuur en smokey smaak! Je gebruikt veelal dezelfde
ingedrienten als bij hummus, dus ik zet het vaak samen op tafel.
Keukenapparatuur
• BBQ
• Vijzel of mixer
Ingrediënten
• 2 aubergines
• 3 knoflookteentjes, ontveld
• 2 el tahin
• sap van halve citroen
• 1/4 tl milde paprika poeder
• 1/4 tl komijnpoeder
• Keltisch zeezout
Ingrediënten
• Zet de bbq aan of verwarm de oven voor op 200 graden
• Prik de aubergines rondom in met een scherp mes, smeer in met bakolie en pak ze per stuk in
aluminiumfolie met wat olie en zout. Doe dit ook voor de knoflooktenen. Vouw goed dicht.. Kooktijd: op bbq 15 tot 20 minuten.
• Haal daarna uit de oven, laat afkoelen!
• Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de vellen.
• Mix helemaal fijn tot romig geheel in keukenmachine of blender met de tahin, sap van ½ citroen, gerookt
paprikapoeder, komijn en een snufje zout.
Serveertip: strooi wat olijfolie, gerookt paprikapoeder en wat platte peterselie er over ter garnering.