Gratis kennismaking

portobello  met venkel 

Ingrediënten 

4 portobello‘s

100 g cherrytomaten, in kwartjes

1 kleine venkel

3 tenen knoflook, fijngehakt

4 el verse basilicum

zout en peper

1,5 el pijnboompitjes

geitenkaas in stukjes


Bereiding

  1. Verwarm oven op 180 C. Verwijder het steeltje en veeg de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier. Druppel er wat olijfolie over en beetje peper en zout en zet 10 minuten in de oven.
  2. Ondertussen bereid je de vulling. Snijd de venkel in kleine stukjes en bak het samen met knoflook 5-10 minuten in olijfolie totdat het goed zacht is maar niet bruin. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bak de tomaat daarna nog 3 minuten mee.
  3. Vul de portobello met het venkel- en tomaatmengsel en de geitenkaas en pijnboompitjes. en bak nog eens 10 minuten in de oven.
  4. Serveer ze met nog wat olijfolie erover en bestrooi rijkelijk met verse basilicum.