Gratis kennismaking

Voor wie?

Lees meer

Ik wil afvallen

Lees meer

Lees meer

Ik ervaar gezondheidsklachten

Lees meer

Ik wil leren hoe je je lichaam gezond houdt

Wil je afvallen?

Opvoeding, omgeving, ongezond eten, chronische stress, te weinig slaap en beweging – dit alles kan bijdragen aan overgewicht. Bij vrouwen kunnen hormonale schommelingen er bovendien voor zorgen dat ze aankomen zonder veranderingen in hun eetpatroon. Hoewel veel diëten aanvankelijk succesvol zijn, leidt dit vaak tot het snel terugkeren van verloren kilo’s, soms zelfs met extra gewicht. Zonde van je tijd en energie!

Hoe dan wel?! We gaan aan de slag met het creëren van een gezonde duurzame basis, met als doel dat (crash) diëten tot het verleden gaan behoren. Ik werk samen met jou om de oorzaak van jouw overgewicht te achterhalen. We bekijken of hormonen, verkeerde voeding, te weinig beweging, of een combinatie hiervan de boosdoeners zijn, of dat er een andere oorzaak is. Op basis van deze inzichten stel ik een persoonlijk advies op. Dit advies wordt gedurende enkele weken regelmatig geëvalueerd en aangepast, zodat we zeker weten dat je op de juiste weg bent. Door wekelijkse contactmomenten en tussentijdse evaluaties monitoren we jouw voortgang en stellen we de doelen indien nodig bij.

Je staat er niet alleen voor! Gewicht verliezen kan een enorm frustrerend proces zijn, je voelt je beperkt in je voedingskeuzes, het verloopt niet zoals je wilt. Er komt vaak een moment dat je het niet meer ziet zitten en stopt. Ik wil jou leren wat gezond eten nu echt inhoudt, zal je wijzen op je valkuilen, je leren ondermijnende gedachten en gewoonten om te zetten in iets positiefs en je een steuntje in de rug geven waar nodig. Coaching helpt je ‘on track’ te blijven!

Gezond eten betekent voor mij vooral lekker, gevarieerd en voldoende eten!

Wil je chronische klachten verminderen?

Als je optimaal wilt kunnen functioneren, moet je het lichaam op de juiste manier ondersteunen, door voeding, leefstijl en stress te beperken. Een auto die op benzine rijdt zal je niet vol tanken met diesel. Immers, je staat dan binnen de kortste keren met pech langs de weg. Waarom doen we dit dan wel met ons lichaam? We gooien ons vol met de verkeerde brandstof en luisteren liever niet naar de signalen die ons lijf afgeeft, totdat er daadwerkelijk klachten ontstaan. 

Hoe verloopt de behandeling? Mijn hoofddoel is het voorkomen, verminderen of verhelpen van jouw lichamelijke klachten en/of aandoeningen. Door middel van een, vragenlijst, intake en eventueel EMB bloedonderzoek analyseer ik jouw leef-, eet- en beweegpatroon om de oorzaken te achterhalen en jouw gezondheid te optimaliseren. Vervolgens stel ik een behandelplan op, waar jij zelf mee aan de slag gaat.

Welke ziekte/klachten?

 • Hormoongerelateerde klachten zoals menstruatie en overgang
 • Maag-, darmklachten
 • Allergie en intolerantie
 • Migraine
 • Slechte huid
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Vermoeidheid
 • Burn-out en stress
 • Concentratie- en slaapproblemen
 • Verminderde weerstand
 • Auto-immuunziekten
 • Psychische aandoeningen (autisme, ADHD, depressie e.d)

Benieuwd hoe je je lichaam gezond houdt?

Als orthomoleculair voedingscoach weet ik als geen ander dat preventie van ziekten net zo belangrijk is als genezen. Misschien nog wel belangrijker.

Het komt dikwijls voor dat er in het lichaam bepaalde disbalansen zitten, maar dat je zo gewend bent geraakt aan deze milde klacht dat je denkt ‘dit hoort bij mij’. Maar dat is niet zo en dit kan op op termijn wel degelijk resulteren in ziekten.

Hiernaast is men steeds meer geïnteresseerd in een gezonde leefstijl. En dat merk je aan het aanbod. Als je ziet hoeveel informatie er op het internet te vinden is, hoeveel diëten of gezonde leefrichtlijnen je kan volgen en hoeveel ‘gezonde’ producten in de supermarkt liggen die stiekem toch niet zo gezond zijn, dan is het logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nu dat je wel echt goed en gezond bezig bent?

Heb je een paar concrete vragen of wil je een deskundig oordeel over je huidige eetpatroon met tips voor verbetering? Met één a twee consulten, eventueel aangevuld met een EMB bloedonderzoek krijg je niet alleen meer inzicht in hoe jouw gezondheid ervoor staat, maar ook bruikbare tips om je gezondheid te verbeteren. Want al ben je nog zo deskundig op het gebied van voeding, mijn ervaring is dat er altijd weer veel nieuws te leren valt!