Gratis kennismaking

Voor wie?

Lees meer

Ik wil afvallen

Lees meer

Lees meer

Ik ervaar gezondheidsklachten

Lees meer

Ik wil leren hoe je je lichaam gezond houdt

Wil je afvallen?

Opvoeding, omgeving, ongezond eten, chronische stress, te weinig slaap en beweging. Dit alles kan bijdragen aan overgewicht. Veel diëten zorgen ervoor dat je zeker in het begin ook echt wel afvalt, maar bijna altijd kom je in hetzelfde tempo ook weer aan. En vaak zelfs meer dan daarvoor. Zonde van je tijd en energie!

Hoe dan wel?! We gaan aan de slag met het creëren van een gezonde duurzame basis, met als doel dat (crash) diëten tot het verleden gaan behoren. Ik neem jouw voeding- en leefstijl onder de loep tijdens een uitgebreide intake en vooraf ingevulde vragenlijst, eventueel aangevuld met een EMB bloedonderzoek, en bepaal waar verbetering of verandering nodig is. Ik onderzoek wat een optimale balans tussen gezonde voeding, in- en ontspanning en mentaal welbevinden voor jou betekent en met een uitgebreid leefstijlplan ga je daarna zelf aan de slag. Door middel van wekelijkse contactmomenten en tussentijdse evaluaties monitor ik jouw voortgang en kunnen we indien nodig de gestelde doelen bijstellen.

Je staat er niet alleen voor! Gewicht verliezen kan een enorm frustrerend proces zijn, je voelt je beperkt in je voedingskeuzes, het verloopt niet zoals je wilt. Er komt vaak een moment dat je het niet meer ziet zitten en stopt. Ik wil jou leren wat gezond eten nu echt inhoudt, zal je wijzen op je valkuilen, je leren ondermijnende gedachten en gewoonten om te zetten in iets positiefs en je een steuntje in de rug geven waar nodig. Coaching helpt je ‘on track’ te blijven!

Gezond eten betekent voor mij vooral lekker, gevarieerd en voldoende eten!

Wil je chronische klachten verminderen?

Mijn behandelmethode is gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde. Deze therapie gaat uit van de gedachte dat als je optimaal wilt kunnen functioneren, je het lichaam dan ook de juiste voedingsmiddelen moet aanbieden. Een auto die op benzine rijdt zal je niet vol tanken met diesel. Immers, je staat dan binnen de kortste keren met pech langs de weg. Waarom doen we dit dan wel met ons lichaam? We gooien ons vol met de verkeerde brandstof en luisteren liever niet naar de signalen die ons lijf afgeeft, totdat er daadwerkelijk klachten ontstaan. 

Hoe verloopt de behandeling? Het primaire doel is het voorkomen, opheffen of verminderen van jouw lichamelijke klachten en/of aandoeningen. Ik neem jouw leef-, eet en beweegpatroon onder de loep tijdens een uitgebreide intake en vooraf ingevuld vragenformulier, eventueel aangevuld met een EMB bloedonderzoek. Op basis hiervan ga ik op zoek naar de oorzaak van de kwaal en hoe we jouw gezondheid kunnen optimaliseren. Met een uitgebreid behandelplan ga je daarna zelf aan de slag.

Welke ziekte/klachten?

 • Maag-, darmklachten
 • Allergie en intolerantie
 • Migraine
 • Slechte huid
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Vermoeidheid
 • Burn-out en overige stress gerelateerde klachten
 • Concentratie- en slaapproblemen
 • Diabetes type 2, overgewicht
 • Verminderde weerstand (chronische infecties als Candida, Pfeiffer)
 • Psychische aandoeningen (autisme, ADHD, depressie e.d)
 • Enz.

Benieuwd hoe je je lichaam gezond houdt?

Als orthomoleculair voedingscoach weet ik als geen ander dat preventie van ziekten net zo belangrijk is als genezen. Misschien nog wel belangrijker.

Het komt dikwijls voor dat er in het lichaam bepaalde disbalansen zitten, maar dat je zo gewend bent geraakt aan deze milde klacht dat je denkt ‘dit hoort bij mij’. Maar dat is niet zo en dit kan op op termijn wel degelijk resulteren in ziekten.

Hiernaast is men steeds meer geïnteresseerd in een gezonde leefstijl. En dat merk je aan het aanbod. Als je ziet hoeveel informatie er op het internet te vinden is, hoeveel diëten of gezonde leefrichtlijnen je kan volgen en hoeveel ‘gezonde’ producten in de supermarkt liggen die stiekem toch niet zo gezond zijn, dan is het logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nu dat je wel echt goed en gezond bezig bent?

Heb je een paar concrete vragen of wil je een deskundig oordeel over je huidige eetpatroon met tips voor verbetering? Met één a twee consulten, eventueel aangevuld met een EMB bloedonderzoek krijg je niet alleen meer inzicht in hoe jouw gezondheid ervoor staat, maar ook bruikbare tips om je gezondheid te verbeteren. Want al ben je nog zo deskundig op het gebied van voeding, mijn ervaring is dat er altijd weer veel nieuws te leren valt!